Kadife (Tinca Tinca) Balığı Yeşil sazan olarak da bilinir, sazangiller (Cyprinidae) familyasından fazla haraket etmeyen yavaş akan suların dıp kısımlarında yaşayan bir balık türü.
Kadife balığının doğal rengi yeşil-zeytin rengidir, ama insanlarca yetiştirilmiş olan altın renkli türü "altın kadife balığı" sadece suni göllerde bulunur. Dış özelliklerinden en çok dikkati çeken kalın kuyruğudur. Kalın derisi bir sürü çok küçük pullar ve salya ile kaplıdır. Görünüşünden ve ele çok yumuşak geldiğinden dolayı türkçede "Kadife" diye adlandırılmıştır. Ağzını aynı diğer sazangiller gibi dışarıya doğru uzatabilir ve dudaklarından iki kısa bıyık sarkar.
Kadife balıkları ortalama 20 ila 30 santim büyüklüğünde olurlar. En büyük rastlanmış ve kanıtlanmış ölcüleri 70 santim uzunluk ve 10 kilo ağırlıktır.
Kadife balıkları kısa bir süre için oksijen kıtlığı içinde yaşayabilirler. Zaten sadece bu kabiliyetlerinden dolayı onları çok küçük göllerde bile bulmak mümkündür.
Çiftleşip yumurtlama zamanları nisan ile haziran arasıdır.
Dere Alabalığı (Salmo trutta fario)Rengi yaşadığı ortama göre değişken olup, genellikle sırt yeşilimsiden kahverengine kadar değişen renkte, yanlar daha açık, karın parlak renktedir. Baş ve yanlarda sarıdan altın rengine kadar değişen bir renk tonu vardır. 40-50 cm boya ve 0,5-1,0 kg ağırlığına kadar çıkabilirler.
Yaşadıkları alanın büyüklüğüne bağlantılı olarak böcek ve böcek larvalarından, sinek ve sinek larvalarından, küçük balıklardan ve yengeçlerden beslenirler, ama dere alabalıkları arasında yamyamlık da yaygındır.
Üremeleri Ekim-Aralık ayları arasında, akarsuyun kaynak kısımlarına yakın çakıllık, kumlık yerlerde olmaktadır. Bulunduğu akarsuda kaynağa doğru kısa bir yumurtlama göçü yapar.
Yılan Baligi (Anguilla Anguilla)Erkekler: 50 cm kadar
Disiler: 120 cm kadar büyür.
Yumurtlamak icin Sargossa Denizine gider.
1.OOO m'den fazla Derinliklerde, Milyonlarca Yumurta döker. Yumurtlama ve Dölleme Isleminden sonra hem Disi hem Erkek ölür!
Sargossa Denizinde Yumurtadan cikan Larv'lar (Yavrular), cesitli Akintilarla,
Yurdumuzun Kara Sularina kadar gelir. Bu Yolculuk 1-2 sene sürebilir.
Cesitli Akarsularimizin Denize dökülen yerlerinde (Deltalarinda) bir kac ay oyalanir.
Tatli Sularimizda ve Denizlerimizde yasayan Yilan Baliklari, belirli bir zaman
sonra (3-8 sene) yumurtlamak icin Sargossa Denizine dogru yola cikar.
Yolculuga cikan Baliklar, O andan itibaren Yem yemez! Olta ile yakalanmaz!
Yolculuk genelde, Yöreye ve Su Sicakligina göre, Eylül sonundan Ocak
ortasina kadar sürer
Çipura Balığı Avcılığı Ege denizinin en lezzetli balıklarından biridir , derin sularda yasar ama yemlenmek icin mutlaka kıyıya gelir çenesi 1 midyeyi kırıcak kadar gucludur bu sayede midyeyi ağzında kırdıktan sonra etli bolumunu alır ve midyenin kabuklarını tekrar geri kusar aynen filtre gibidir..
bu balıgı oltadan cok paragat seklindede avlamak mumkun.. bu balık icin genelde paragat'ı tercih ederseniz daha iyi olur, çünkü bazen 6'lı veya 8'li suruler halinde dolasabiliyorlar buyuzden paragat'ın ignelerine butun gecen suru takılıyor paragat a yem olarak midye veya kalamar kullanabilirsiniz
Sazan BalığıSazan yapısı itibariyle bulanık, duru göl veya göletler ile akarsularda bulunur. Sevdiği ortam yosunlu, dibi çamurlu ve sazlık ortamlardır.
[img]