Av ve Yaban Hayatı Paylaşım Platformu
Formumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olunuz...
Av ve Yaban Hayatı Paylaşım Platformu
Formumuzdan Yararlanmak İçin Üye Olunuz...
Av ve Yaban Hayatı Paylaşım Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Av ve Yaban Hayatı Paylaşım Platformu

Türkiye'de sürdürülebilir yaban hayatını sağlamak, korumak ve kollamak adına burdayız
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
YENİ ADRESMİZ www.avveyabanhayati.yetforum.net
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» 2010-2012 Memur Alımları
Kara Avcılığı Icon_minitimePaz Kas. 28, 2010 7:35 pm tarafından Admin

» Kpss Sınavı Yapıldı
Kara Avcılığı Icon_minitimePaz Kas. 28, 2010 7:33 pm tarafından Admin

» YABAN HAYATI EKOLOJİSİ YÖNETİMİ VE AVCILIK YABAN HAYATI DERNEĞİ
Kara Avcılığı Icon_minitimePerş. Kas. 25, 2010 7:42 pm tarafından Admin

» 2010 KPSS Dönemi
Kara Avcılığı Icon_minitimeCuma Kas. 05, 2010 12:23 am tarafından Admin

» BU KAFAYLA İKLİM YÖNETİLMEZ
Kara Avcılığı Icon_minitimePaz Ekim 31, 2010 12:27 pm tarafından Admin

» Veterinerlikte Yaban Hayatı
Kara Avcılığı Icon_minitimePtsi Ekim 18, 2010 11:17 am tarafından Bubo

» Ağaç Parazitleri
Kara Avcılığı Icon_minitimeC.tesi Eyl. 25, 2010 12:08 pm tarafından Admin

» Ağaç Özlerinin Tahriş ve İltihapları
Kara Avcılığı Icon_minitimeC.tesi Eyl. 25, 2010 12:05 pm tarafından Admin

» 31 EKİM ULUSLARARASI KARADENİZ GÜNÜ PANELİ
Kara Avcılığı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 22, 2010 8:54 am tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 Kara Avcılığı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 171
Kayıt tarihi : 20/04/09
Yaş : 35
Nerden : İzmir

Kara Avcılığı Empty
MesajKonu: Kara Avcılığı   Kara Avcılığı Icon_minitimeCuma Nis. 23, 2010 11:29 am

KARA AVCILIĞI KUŞ ÇEŞİTLERİ

KINALI KEKLİK

Kara Avcılığı Kinalikek

Aşırı avlanma yüzünden sayıları azalan bu hayvanlar küçük meyvelerle,tohumlarla ve boceklerle beslenir. Otluk kayalık gibi açık arazilerde bulunur.

ÇULLUK

Kara Avcılığı Culluk

Nemli ormanlarda özellikle dibi çamur olan açıklık alanlarda bulunur. Su çulluğuna göre daha ağır ve uçuşu daha yavaştır. Havalandığı zaman 100-200 m ileriye konar.

BILDIRCIN

Kara Avcılığı Bildircin

Çayır,tarla,bozkır ve özellikle gündöndü,buğday tarlalarında görülür. Çokhızlı yürüyen bu hayvanlar uçmaktan ziyade yürümeyi tercih eder havalandığı zaman gürültülü ve alçaktan gider.

ÜVEYİK

Kara Avcılığı Uveyik

Genellikle 2li, 3lü gibi küçük guruplar halinde korularda ve meyve bahçelerinde görülürler, kumruya benzer kumrudan kuyruğundaki ve boynundaki beyaz halkalardan ayırt edilir. Ağaçlara yuvalanırlar.

KARATAVUK

Kara Avcılığı Karatavuk

Erkek kara tavuk simsiyah tüyleri ve sarı gagası ile kesinlikle başka türlerle karıştırılmaz. Yavruları kısa zamanda büyür ve topraktan solucan avlamaya başlar.

TURNA

Kara Avcılığı Turna

Sulak alanlarda ve bataklıklarda yaşar tohum ile beslenir. Orta Anadoluda bataklıklarda ürer göç mevsimlerinde V şeklinde toplanarak göç ederler.

TOY

Kara Avcılığı Toy

Uçan kuşların en irisidir erkeklerinde beyaz bıyık vardır ve dişilerinden çokdaha büyüktürler, Yılboyunca tarlalarda ve açık arazilerde rastlamanız mümkündür. Erkekleri yaklaşık 15 kg gelir.

YEŞİLBAŞ

Kara Avcılığı Yesilbas_01

Erkeğin rengi gridir, parlak yeşil başı, beyaz boyun halkası, kahverengi göğsü ve siyah-beyaz bir kıçı vardır; gagası açık yeşilimsi sarıdır. Eklips giysisinde daha koyudur, daha çizgili olan başı yeşilden yoksundur. Dişisi kahverengi ve bej benekli ve çizgilidir, kuyruğu neredeyse tamamen beyazdır; gagası yeşil ya da kahverengidir ve üzerinde koyu turuncu lekeler vardır. Uçarken fiyu ya da boz ördeğin tam aksine beyaz kanat altı ile siyah olan karnını gözler önüne serer. Tüm erişkinlerinde ön ve arka kenarları beyaz çizgiyle sınırlanmış mor-mavi bir kanat lekesi vardır, bu beyaz kenarlar uçuş esnasında iç kanatta belirgin iki beyaz şerit olarak görülür.Evcil formlarında kahverengi, beyaz ya da yamalı renklerde olabilirse de, bunlarda da temel özellikler korunur, genellikle mavi kanat lekesi vardır ve erkek kuşların kuyrukları kıvırcıktır Dişilerinin sesi gür, kalın ve bilinen ördek vaklamasıdır, erkeğinki ise ıslığımsıdır..


MEMELİLER

TİLKİ

Kara Avcılığı Vulpesvulpessitting350x280ro1

Yurdumuzun her yerinde topraktan açtıkları yuvalarda yaygın olarak yaşarlar,ocak ayından itibaren çiftleşmeye başlarlar,55 gün süren gebelikten sonra 1-13 yavru doğururlar,gece ve gündüz aktiftirler,özellikle zehirli et kullanılarak öldürüldükleri,post ve kuyruk elde etmek amacıyla yasak avlanma yöntemi ile yapılan avlanmalar sonucu bölgesel olarak azalmalar görülür,gece ve gündüz aktif olan tarım zararlısı fareleri yiyerek biyolojik kontrol yaparlar,avlanma izninin üreme ve gelişme periyodunun dışına alınması ile popilasyonlarının dengede kalması umulmaktadır.

ÇAKAL

Kara Avcılığı Corbett93350x280po2

ÇAKAL YAŞAMA ORTAMI: Vücut yapısı tilkiden çok kurda benzese de kurttan oldukça küçüktür. Yüksek ayaklı ve kuvvetli bir yapıya sahiptir. Burnu kurdunkinden uzun tilkininkinden daha küttür. Kulakları kısadır ve birbirinden ayrık durur. Postu, koyu kirlisarı renginde ve kabarıktır. Yaşama ortamı sık bataklık ormanlar, fundalıklar, derin vadi tabanları ve alçak yamaçlardaki meşeliklerdir.

BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ Genel olarak geceleri faaldirler. Gündüzleri sıklıklarda, in ve kovuklarda dinlenirler. Etobur bir hayvan olmasına rağmen ne bulursa yer. Daha ziyade leşçidir ve yırtıcılardan arta kalanları tüketir. Sürü halinde dolaşır ve avlanır, avlanmalarda işbirliği hâkimdir. Mart ayında çiftleşirler, gebelik süresi dokuz haftadır. Dişi itina ile hazırladığı, iyi gizlenmiş bir yuvada 3-8 genellikle 4 yavru doğurur. 12-15 yıl yaşarlar. Besin zincirinde önemli bir yer işgal eder. Kemiricilerle (Fareler) beslendiği için kemirici populasyonlarını baskı altında tutar. Ortadan kalkması halinde çevredeki kemiricilerin zararı artar.

NERELERDE BULUNUR Yurdumuzda Karadeniz sahilleri, Trakya, Marmara, İç Ege bölgeleri ile Ege, Akdeniz sahilleri, Güneydoğu Anadolu’nun alçak kısımlarında yaşar.

ÇENGELBOYNUZLU DAĞ KEÇİSİ

Kara Avcılığı IHA_20080617_18254

Yaz aylarında orman sınırının üzerindeki çıplak kayalık yerlerle,derin,otlu ve ağaçlı vadilerde,kışın ise orman içinde sarp vadilerde yaşarlar. Genellikle gündüzcü bir hayvandır,bütün gün dolaşır,yaz aylarında,öğlen ve sonrasında dinlenir,yaz aylarında dişiler ,yavrular,1-2 yaşlı erkekler,sürüler ve küçük gruplar halinde dolaşır,mayıs ayında yavrularlar,genellikle tek bazen ikiz yavru yaparlar,duyu organları çok gelişmiştir,ot,yaprak,sürgün ve yosunlarla beslenirler. Bu türün asıl yoğunlaşmaları kuzeydoğu ve doğuanadoluda yer almaktadır,ancak bu türle ilgili popülasyon yoğunluğu azdır.

KARACA

Kara Avcılığı Westernroedeer350x280gw3

Alt tabakası zengin yapraklı koru ormanlarını,ibreli-yapraklı karışık ormanları ve baltalıkları sever,tarım alanlarının ormanla iç içe olduğu yerleri,bol miktarda çayırlık ve ağaçlıkların bulunduğu yapraklı korulukları ve korulu baltalıkları tercih eder. Gece ve gündüz yayılır,genellikle akşam ve sabah saatlerinde,bazen öğleden sonraları ve aydınlık gece yarısından sonra otlar,atlayarak ve sıçrayarak hareket eder,sadece otlarken yürür,yerine bağlı bir hayvandır,çevresinden ayrılmaz,sonbahardan ilkbahara kadar yaşlı bir dişinin güttüğü irili ufaklı guruplar,kışın ise gurupların birleşmesiyle küçük sürüleri teşkil ederler,yaşlı erkekler ilkbaharda genellikle tek gezerler,haziranda çiftleşirler,gebelik süresi 11 aydır,genellikle ikiz doğururlar,yavrular doğduklarında ve ilk altı haftada iri beyaz beneklidirler,taze sürgün,tomurcuk,yaprak ve ot yiyerek beslenirler,üzümsü meyveler,kestane,meşe palamudu,yabani armut,erik gibi meyveler,yosunlar,mantarlar diğer gıdalarını teşkil eder,15 yıla kadar yaşarlar. Yurdumuzdaki geniş yayılış alanına rağmen sayıca çok azalmıştır.

YABAN DOMUZU

Kara Avcılığı Wild%20Boar%20-%20Yaban%20Domuzu

Hepçil olan domuzlar hem otobur hem de etoburdurlar. İnsanlar tarafından evcilleştirilmiştir, ve çiftlik hayvanı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca sert kılları geleneksel olarak fırçalarda kullanılmaktadır. Domuzlar genellikle eğitilebilir, evcilleştirilebilir hayvanlar bu nedenle bazıları evcil hayvan olarak barındırılmaktadır. Bir seferde yaklaşık 6-12 arasında yavru doğuran domuzlar, tutsaklık halinde kendi yavrularını yiyebilirler. Domuzların ter bezleri yoktur, bu nedenle sıcak havalarda kendilerine serin tutabilmek için sürekli olarak su veya çamura erişmeleri gerekir. Ayrıca çamuru derilerini güneş yanıklarından korumak için kullanırlar..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://yabanihayat.tr.gg
 
Kara Avcılığı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Olta Avcılığı
» Tatlı Su Balık Avcılığı
» Bazı Deniz Balıkları Avcılığı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Av ve Yaban Hayatı Paylaşım Platformu :: Av Turizmi :: Ülkemizdeki Avcılık Türleri-
Buraya geçin: